Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Predavanje o opasnostima od mina

14.04.2015

U sklopu obilježavanja Travnja - mjeseca svjesnosti opasnosti od mina u Knjižnici Medveščak u Zagrebu održano je predavanje o opasnostima od mina koje su održali Dražen Šimunović, načelnik i Mladen Crnković, viši savjetnik u Odjelu za edukaciju i pomoć minskim.
Protuminsko djelovanje i minski sumnjiva područja u Republici Hrvatskoj, mine i eksplozivni ostaci rata koji se mogu pronaći na teritoriju RH, pravilno i rizično ponašanje u blizini MSP-a, minske žrtve u RH te korištenje MIS portala HCR-a neke su od tema navedenog predavanja.
Iako je puno vremena proteklo od rata, Republika Hrvatska se, nažalost, još uvijek susreće s minskim problemom. Minski sumnjiv prostor obuhvaća 527 četvornih kilometra, a proteže se na području deset županija, odnosno 77 gradova i općina.
Stoga je i dalje prijeko potrebno građane upozoriti na prisutnu minsku opasnost, posebice u travnju, mjesecu proglašenom mjesecom svjesnosti o opasnostima od minama i mjesecu stalnih poljoprivrednih poslova i ostalih čestih aktivnosti u prirodi.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
355,60 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO