Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Objavljen natječaj za potporu iz EPFRR-a, 30 milijuna eura za razminiranje poljoprivrednog zemljišta

15.04.2015

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju raspisala je 15. travnja 2015. godine natječaj za podnošenje zahtjeva za potporu iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj (EPFRR) za dodjelu potpore za «Razminiranje poljoprivrednog zemljišta» iz programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske u «Narodnim novinama» broj 42/15.

Predmet natječaj je dodjela potpore za razminiranje poljoprivrednog zemljišta koja je sastavni dio Programa ruralnog razvoja unutar mjere M05 «Obnavljanje poljoprivrednog proizvodnog potencijala narušenog elementarnim nepogodama i katastrofalnim događajima te uvođenje odgovarajućih preventivnih aktivnosti» i Podmjere 5.2. «Potpora za ulaganja narušenog elementarnim nepogodama, nepovoljnim klimatskim prilikama i katastrofalnim događajima».

Sukladno članku 7. Pravilnika o dodjeli potpore za razminiranje poljoprivrednog zemljišta iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.-2020. objavljenog u «Narodnim novinama» broj 38/15 - prihvatljivi korisnici su jedinice područne (regionalne) samouprave Republike Hrvatske na čijem području postoji minski sumnjiva poljoprivredna površina.

Nakon donošenja Pravilnika, objavljen je predmetni natječaj za potporu u obliku bespovratnih financijskih sredstava koja ukupno iznose 228.000.000,00 kuna i to u omjeru od 85% iz proračuna EU kroz Europski poljoprivredni fond za ruralni razvoj te 15 % iz Državnog proračuna.

Natječaj traje do 15. svibnja 2015., a detalje možete pogledati ovdje

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
365,00 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO