Hrvatski centar za razminiranje

RSS

12. međunarodni simpozij i sajam opreme „Protuminsko djelovanje 2015.“ - NAJAVA

27.04.2015

Ured za razminiranje Vlade RH, Hrvatski centar za razminiranje i Hrvatski centar za razminiranje – Centar za testiranje, razvoj i obuku d.o.o. organiziraju 12. međunarodni simpozij i sajam opreme „Protuminsko djelovanje 2015.“ koji će se održati u Biogradu, od 27. do 30. travnja 2015. godine, pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Hrvatskog sabora g. Josipa Leke.
Program simpozija odvijat će se kroz plenarne sjednice i pokaznu vježbu te radionice i sastanke IARP-a, TIRAMISU-a i RACVIAC-a.
Dosadašnjih jedanaest godina organiziranja simpozija bile su okvir za susrete poslovnog sektora, znanstvenika te udruga civilnog društva koji djeluju na području protuminskog djelovanja što je doprinijelo pronalasku novih tehnoloških rješenja koja su ubrzala razminiranje te ga učinila učinkovitijim i sigurnijim. Simpozij je postao krovni svjetski skup glede problematike u protuminskom djelovanju s visokom posjećenošću. Svoju nazočnost na ovogodišnjem simpoziju potvrdilo je oko 160 sudionika iz 32 zemlje svijeta.
Otvorenje simpozija biti će u utorak, 28. travnja 2015. godine u 10,00 sati u kongresnoj dvorani Hotela Adriatic u Biogradu na moru, Tina Ujevića 5.
Uvodni govor i pozdravne govore održat će Diana Pleština, ravnateljica Ureda za razminiranje, Dražen Jakopec, ravnatelj HCR-a, Nikola Pavković, direktor HCR CTRO-a, Stipe Zrilić, župan Zadarske županije, veleposlanik Branimir Mandić, direktor RACVIAC-a i Damir Rilje, zastupnik u Hrvatskom saboru i izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora koji će i otvoriti simpozij.
U srijedu, 29. travnja 2015. godine na poligonu «Gaj» kod Skradina s početkom u 9,00 sati održat će se pokazna terenska vježba na kojoj će biti prikazan rad strojeva za razminiranje, helikoptersko zbrinjavanje unesrećenog nakon minskog incidenta, dresura pčela za otkrivanje mina te prikaz rada pasa za detekciju mina.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
355,60 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO