Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Edukacije o minskoj opasnosti – Sisak, Sunja, Nijemci, Karlobag, Obrovac, Donji Lapac

07.05.2015

Obilježavajući „Travanj – mjesec zaštite od mina“, od 23. do 30. travnja 2015. godine održane su edukacije o minskoj opasnosti u Osnovnoj školi Sela kraj Siska i na Tržnici u Sunji u Sisačko-moslavačkoj županiji, u Osnovnoj školi „Ivan Kozarac“ u Nijemcima u Vukovarsko-srijemskoj županiji, u Karlobagu u Ličko-senjskoj županiji, a u Obrovcu, u Zadarskoj županiji održana je edukativna interaktivna predstava Udruge „Bembo“ pod nazivom „Bembo i prijatelji protiv mina“. Edukacije su održane u suradnji s Policijskim upravama navedenih županija, a provodila se i akcija Ministarstva unutarnjih poslova „Manje oružja, manje tragedija“.

Dana 6. svibnja 2015. godine u Donjem Lapcu je održana edukacija o minskoj opasnosti na području općine Donji Lapac i Ličko-senjske županije u suradnji sa djelatnicima MUP RH PU Ličko- senjske i kampanjom "Manje oružja-manje tragedije".

Edukacijama je nazočilo lokalno stanovništvo, djeca i učenici. Prezentirane su im oznake minske opasnosti, modeli školskog streljiva i minsko eksplozivnih sredstava. Svim nazočnima su podijeljeni edukativni materijali i letci s podacima o stanju minski sumnjivog područja u Republici Hrvatskoj, mjerama opreza i načinu korištenja web portala HCR-a. Isto tako prezentirane su i područja na kojima će se realizirati projekti razminiranja u skladu s Planom humanitarnog razminiranja za 2015. godinu.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
351,00 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO