Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Edukacija o minskoj opasnosti u Sisačko-moslavačkoj, Ličko-senjskoj županiji i Karlovačkoj županiji

18.05.2015

Od 7. do 18. svibnja 2015. godine, u skladu s Godišnjim planom HCR-a te pozivima MUP-a RH za sudjelovanjem u kampanji „Manje oružja -manje tragedija“ održane su edukacije o minskoj opasnosti u Jasenovcu, Novskoj i Gvozdu u Sisačko-moslavačkoj županiji, u Lovincu, Perušiću i Gospiću u Ličko-senjskoj županiji te u Cetingradu u Karlovačkoj županiji.

Informiranje i edukacije stanovništva o minskoj opasnosti održavale su se na gradskim trgovima i u osnovnim školama. Prezentirana je minska situacija u područja domaćina, a mještani su informirani o poslovima razminiranja koji su u tijeku na područjima njihovih županija. Također su podijeljeni i edukativni materijali, kao DVD na kojem se nalaze edukativni filmovi „Bembo i prijatelji protiv mina“ te slikovnica „Ugroženi svijet“.

Djeca, poljoprivrednici i ostali koji žive u neposrednoj blizini minski sumnjivih područja upozoreni su na oblike rizičnog i pravilnog ponašanje, a skrenuta im je i pozornost o zabrani kretanja na područjima iza tabli koje označavaju minsku opasnost.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
351,00 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO