Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Edukativne aktivnosti u Sisačko-moslavačkoj i Ličko-senjskoj županiji

01.06.2015

Od 25. do 29. svibnja 2015. godine, u skladu s Godišnjim planom edukacije Hrvatskog centra za razminiranje i pozivima suradnika, održane su edukacije o minskoj opasnosti u Sisačko-moslavačkoj i Ličko-senjskoj županiji. U ponedjeljak 25. svibnja u naselju Podum u Otočcu održana je edukacija za članove volonterskog kampa iz Njemačke koji su boravili u Podumu tjedan dana. Upoznati su s minskom situacijom u Otočcu i okolici te načinima sigurnog i rizičnog ponašanja u blizini minski sumnjivog prostora. Iste edukativne aktivnosti prezentirane su građanima 27. svibnja, u centru Otočca, u okviru akcije „Manje oružja, manje tragedija“.

U utorak, 26. svibnja u suradnji s Policijskom postajom Sisak održano je predavanje o minskoj opasnosti za učenike Osnovne škole Budaševo u Sisku, do je u petak, 29. svibnja na sisačkoj šetnici održana završna komponenta preventivnog projekta „Zdrav za 5“. Tom prilikom djeca vrtićke dobi, školskog uzrasta i drugi građani upoznati su s minskom situacijom u Sisačko-moslavačkoj županiji, a podijeljeni su im i edukativni materijali prilagođeni uzrastima. U programu koji već tri godine zajednički provode Ministarstvo unutarnjih poslova, Ministarstvo zdravlja, Ministarstvo zaštite okoliša i prirode i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, a u organizaciji regionalnih partnera, Policijske uprave sisačko-moslavačke i Upravnog odjela za zaštitu okoliša i prirode Sisačko-moslavačke županije, sudjelovali su, osim Hrvatskog centra za razminiranje i drugi partneri projekta kao što je Zavod za hitnu medicinu Sisačko-moslavačke županije, Javna vatrogasna postrojba Sisak, Javna ustanova za zaštitu prirode Sisačko-moslavačke županije, Auto klub Sisak, Državna uprava za zaštitu i spašavanje – Područni ured Sisak, Hrvatska gorska služba za spašavanje, Ronilački klub Sisak, Kajak i kanu klub Petrinja, Narodna knjižnica i čitaonica "Vlado Gotovac" Sisak, Airsoft klub Petrinja, Eko udruga Izvor, Bodocentar Sisak, Turistička zajednica Grada Siska, Dobrovoljno vatrogasno društvo Mladost iz Novog Sela, udruga Novi Svijet iz Siska te Gradska tržnica Sisak.

Istog dana, u Topuskom, prezentiran je minski problem Sisačko-moslavačke županije sudjelovanjem u akciji „Manje oružja, manje tragedija“ za vrtićarce, osnovnoškolce i srednjoškolce.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
365,00 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO