Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Ukrajinska delegacija u posjetu HCR-u

03.06.2015

Ravnatelj HCR-a Dražen Jakopec sa suradnicima ugostio je delegaciju Ukrajine u sastavu Oleh Bondar, zamjenik direktora Odjela za hitne reakcije Agencije za hitna stanja, Oleksandr Bilotil, direktor Obučnog centra civilne zaštite, Illya Sild, zamjenik voditelja sektora za protuminsko djelovanje Ministarstva obrane Ukrajine, Mykola Piankovsky, zamjenik direktora za upravljanje i planiranje, centra za razminiranje pri ukrajinskoj vojsci, Oleksandr Bukhanchenko, voditelj protueksplozijskog odjela Ministarstva unutarnjih poslova Ukrajine te Anton Shevchenko, koordinator OSCE za Ukrajinu.

Gosti iz Ukrajine upoznati su s protuminskim sustavom Republike Hrvatske, a posebice s minskom situacijom, minsko-informacijskim sustavom HCR-a (MIS), postupku akreditiranja pravnih osoba za obavljanje poslova razminiranja te pozitivnim propisima koji reguliraju humanitarno razminiranje u Republici Hrvatskoj.

Delegacija je posjetila i radilište u Kotar šumi gdje su im demonstrirani poslovi razminiranja u praksi i to rad i oprema pirotehničara te stroja za razminiranje.

Gostima će također biti organiziran obilazak testnog poligona na Cerovcu i testiranje stroja za razminiranje te predstavljanje testnih mogućnost opreme, ali i mogućnosti obuke stručnjaka iz sfere protuminskog djelovanja (EOD 1-3+) od strane HCR CTRO-a.

Programom posjeta Ukrajinskoj delegaciji predviđen je i obilazak Karlovačke županije te prijem kod župana Vučića kao prikaz vrlo dobrog oblika suradnje lokalne zajednice i HCR-a.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
355,60 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO