Hrvatski centar za razminiranje

RSS

"Zajedno za Hrvatsku bez mina" u Drnišu

27.06.2015

U organizaciji Invalidskog odbojkaškog kluba Zagreb te u suradnji s Klubom sjedeće odbojke Šibenik, HCR-om, Udrugom Mine Aid i Zakladom 'Hrvatska bez mina' u Drnišu je 27. lipnja na gradskom Trgu Poljana prezentirana kampanja "Zajedno za Hrvatsku bez mina'.
Na početku programa izveden je performans "Svijet bez mina - Sigurnost - Sreća" u kojem je Dražen Šimunović, HCR-ov načelnik Odjela za edukaciju i pomoć minskim žrtvama, prezentirao postupak razminiranja.
U drugom djelu programa igrači odbojkaških klubova iz Zagreba, Šibenika, Knina i Zadra prikazali su igru sjedeće odbojke - sporta kojim se mogu baviti osobe stradale od mina.
Tijekom programa posjetiteljima su podijeljeni edukativni materijali o minskoj opasnosti koja još uvijek postoji u Republici Hrvatskoj. Organizatori su iskoristili prigodu da s posjetiteljima razgovaraju o problemu miniranih područja, njihovog grada i županije te za anketno istraživanje sudionika programa stradalih od mina.
Na info pultu je prikazan i edukativni film o samoj kampanji te je ponovno predstavljena i ponuđena na prodaju knjiga 'Crveni fićo', autora Žarka Plevnika, čiji će se prihod od prodaje koristiti za financiranje poslova razminiranja

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
365,00 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO