Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Postupci javne nabave za sredstva potpore EPFRR-a

01.07.2015

Po dovršetku natječaja za podnošenje zahtjeva za potporu iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj (EPFRR) na koji su se radi ostvarivanja potpore za razminiranje poljoprivrednog zemljišta javile Sisačko - moslavačka, Karlovačka, Brodsko – posavska, Ličko – senjska, Osječko – baranjska i Požeško – slavonska županija, Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju donijela je odluke o prihvatljivosti zahtjeva za potporu svim navedenim županijama.

Temeljem navedenih zahtjeva odnosno odluka o prihvatljivosti zahtjeva za potporu županije su objavile pozive na nadmetanja radi ustupanja poslova razminiranja i to Karlovačka za 3,75 km2, Sisačko moslavačka za 13,4 km2, Ličko senjska za 6,4 km2, Požeško slavonska za 3,7 km2, Osječko – baranjska za 1,38 km2 te Brodsko – posavska za 857.425 četvornih metara poslova razminiranja poljoprivrednih površina.

Karlovačka županija već je održala javno otvaranje ponuda na kojem je otvorena jedna zajednička ponuda pravnih osoba ovlaštenih za obavljanje poslova razminiranja te se do kraja ovog tjedna očekuje donošenje odluke.

Javno otvaranje ponuda prema pozivu na nadmetanje radi ustupanja poslova razminiranja Sisačko – moslavačka županija održat će 02. srpnja te će se, ovisno o rezultatima postupka pregleda, ocijene i odabira ponuda i ocijeni izvedbenog projekta, pristupiti potpisivanju ugovora o razminiranju.

Ličko – senjska županija javno otvaranje ponuda održati će 27. srpnja, Brodsko – posavska 03. kolovoza, Osječko – baranjska 11. kolovoza te Požeško – slavonska 12. kolovoza 2015. godine.


Idejni projekti HCR-a koji su predmet nabave za navedena sredstva mogu se pogledati na https://www.hcr.hr/hr/javnaNadmetanja.asp

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
355,60 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO