Hrvatski centar za razminiranje

RSS

"Siguran lov" u Kutini

30.06.2015

U okviru projekta MUP-a RH "Siguran lov" kojeg su u lovačkoj kući Lovačkog društva "Fazan" u Kutini organizirali PU Sisačko-moslavačka i Lovački savez Sisačko-moslavačke županije, sudjelovao je i HCR s ciljem upoznavanja članova lovačkog društva s opasnostima od mina.

Nazočni su upoznati s protuminskim djelovanjem u Republici Hrvatskoj, MSP-om na području Sisačko-moslavačke županije, minskim incidentima pri aktivnostima u lovu, rizičnim i pravilnim ponašanjem kao i uporabom MIS portala HCR-a. Poseban naglasak edukacije bilo je podizanje razine svjesnosti o minskoj opasnosti i nesrećama koje one mogu izazvati.

Policijski službenici su okupljene lovce upoznali s ciljevima ovog projekta, zakonskim odredbama, potrebnim odobrenjima koje lovci moraju imati, sigurnom držanju i nošenju oružja i zakonskim obvezama vezano za i nabavu, posjedovanje i držanje oružja.
Dogovorene su i buduće edukacije na kojima bi se razjasnile sve nejasnoće ili specifične situacije, kako bi lovci mogli sigurno loviti i izbjeći neželjene događaje.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
355,60 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO