Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Potpisan Ugovor o razminiranju poljoprivrednih površina Karlovačke županije

01.09.2015

Župan Karlovačke županije Ivan Vučić, ravnatelj Hrvatskog centra za razminiranje Dražen Jakopec i Dražan Raštegorac, direktor tvrtke COR d.o.o. Požega, u ime izvoditelja poslova, potpisali su Ugovor o razminiranju poljoprivrednih površina Karlovačke županije, koji se financira bespovratnim sredstvima potpore iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj (EPFRR) u iznosu od 85 % ukupne vrijednosti.

Projektom «Poljoprivredne površine u Karlovačkoj županiji» obuhvaćene su sve minski sumnjive poljoprivredne površine te županiji, veličine 3.756.603 m².

Vrijednosti navedenih poslova iznosi gotovo 29 milijuna kuna, a na poslovima će, prema izvedbenom projektu izvoditelja, u vršnim danima biti angažirano čak 125 pirotehničara te 14 strojeva za razminiranje. Poslovi se planiraju izvoditi do120 radnih dana, a započeti će po donošenju Odluke o dodjeli sredstava od strane Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.

Ostali postupci javne nabave koje su provodile županije radi ustupanja poslova razminiranja poljoprivrednih površina su pri dovršetku te se ista procedura potpisivanja ugovora očekuje protekom roka mirovanja na odluke o odabiru i to za još gotovo 25 četvornih kilometara poljoprivrednih površina.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
355,60 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO