Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Edukacija o minskoj opasnosti u Dvoru, Topuskom i Brestovcu

25.09.2015

Nastavljajući provedbu Godišnjeg plana, u tjednu od 21. do 25. rujna 2015. djelatnici HCR-a u suradnji s MUP-om RH proveli su edukacije o minskoj opasnosti i zaostalom oružju u Dvoru i Topuskom u Sisačko-moslavačkoj te u Brestovcu u Požeško-slavonskoj županiji.
U akciji održanoj u Dvoru 21. rujna, zajedno su sudjelovali djelatnici Policijske uprave Sisačko-moslavačke - Policijske postaje Dvor i Hrvatskog centra za razminiranje. U sklopu obilježavanja Dana Općine Dvor, ispred Doma kulture djelatnici MUP-a RH u sklopu akcije „Manje oružja, manje tragedija“ i HCR-a su imali zajednički štand kojeg su posjetili građani Dvora, učenici Osnove škole Dvor i uzvanici na obilježavanju Dana Općine predvođeni županom Sisačko-moslavačke županije Ivom Žinićem. Svi nazočni su upoznati s protuminskim djelovanjem u Republici Hrvatskoj, upozoreni su na mjere opreza te na oblike pravilnog i rizičnog ponašanje u blizini MSP-a.
U četvrtak, 24. rujna u Osnovnoj školi Dragutina Lermana u Brestovcu održana je edukacija o minskoj opasnosti za učenike petih razreda. Edukaciju su proveli djelatnici Policijske uprave Požeško-slavonske i Hrvatskog centra za razminiranje. Predavači su upoznali učenike s minskom opasnosti na području Požeško-slavonske županije, objašnjen im je rad i zadaće pirotehničari kao i oprema koju koriste. Također su im prezentirani školska minsko eksplozivna sredstva te table i oznake minskih opasnosti.

25. rujna 2015. godine u Topuskom je u Osnovnoj školi "Vladimir Nazor " održana edukacija za učenike, na kojoj su isti upoznati sa stanjem MSP-a i protuminskog djelovanja u Republici Hrvatskoj. Edukacija je provedena u suradnji s djelatnicima MUP-a RH PP Gvozd. Učenici su educirani o minskoj opasnosti i pridržavanju mjera opreza u slučaju nailaska na zaostalo oružje.

U sve tri akcije podijeljeni su propagandni i edukativni materijali, osobito djeci kao najugroženijoj skupini stanovništva.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
351,00 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO