Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Brodsko – posavskoj županiji 4,5 milijuna kuna za razminiranje poljoprivrednog zemljišta

28.09.2015

Dana 28. rujna 2015. godine Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, temeljem članka 17. stavka 2. točke 2. Pravilnika o dodjeli potpore za «Razminiranje poljoprivrednog zemljišta» iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske i Natječaja za podnošenje zahtjeva za potporu iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj (EPFRR) – donijela je Odluku o dodjeli sredstava Brodsko – posavskoj županiji.

Nakon provedenog otvorenog postupka javne nabave koji je dovršen donošenjem odluke o odabiru zajednice ponuditelja NEUTRAL d.o.o. Osijek, BAK UNIJA d.o.o. Zagreb, FOSSIO d.o.o. Požega, LOCO d.o.o. Slavonski Brod, MAPER d.o.o. Bjelovar, TAURUS RAZMINIRANJE d.o.o. Karlovac, TITAN d.o.o. Požega i TORPEX d.o.o. Osijek te potpisa Ugovora o razminiranju prema projektu «Poljoprivredne površine na području Brodsko – posavske županije», tlocrtne površine 857.425 m2, ukupne vrijednosti 4.501.481,25 kn, od strane Agencije provedena je administrativna obrada zahtjeva za potporu kojom je utvrđeno da je Brodsko - posavska županija udovoljila uvjetima propisanim Pravilnikom i natječajem.

Navedenom Odlukom o dodjeli sredstava Brodsko – posavskoj županiji se dodjeljuje potpora u iznosu od 4.524.106,25 kuna za podmjeru 5.2. «Potpora za ulaganja u obnovu poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala narušenog elementarnim nepogodama, nepovoljnim klimatskim prilikama i katastrofalnim događajima»/Operacija «Razminiranje poljoprivrednog zemljišta».

Odluka o dodjeli sredstava završni je administrativni korak koji prethodi uvođenju izvoditelja u poslove tj. početak poslova razminiranja.

Potsjetimo, ovo je treća odluka o dodjeli sredstava potpore za razminiranje poljoprivrednih površina koju je od šest prijavljenih županija za sada dobila Karlovačka, Sisačko - moslavačka i Brodsko - posavska županija. Ličko - senjska, Osječko - baranjska i Požeško - slavonska županija istu očekuju u narednom razdoblju.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
365,00 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO