Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Posjet polaznika Napredne časničke izobrazbe HCR-u

19.10.2015

U pratnji nastavnika inženjerije, satnika Marka Šimića, sedam polaznika Napredne časničke izobrazbe Hrvatskog vojnog učilišta «Dr. Franjo Tuđman» posjetilo je Hrvatski centar za razminiranje.

Cilj posjete bio je upoznati polaznike sa sustavom organizacije i rada Hrvatskog centra za razminiranje te ostvarivanja bolje suradnje u izobrazbi i školovanju kandidata za časnike i časnika Oružanih snaga Republike Hrvatske.

Uz uvodnu, pozdravnu riječ ravnatelja Dražena Jakopeca, polaznicima je prezentiran sustav protuminskog djelovanja od strane Miljenka Vahtarića, pomoćnika ravnatelja s posebnim naglaskom na organizacijsku strukturu i javne ovlasti HCR-a, izvore sredstava financiranja poslova razminiranja, definiranje i obilježavanje minski sumnjivog prostora te korištenje mis portala.

Polaznicima je prikazan i rad scan scentra te im je organiziran posjet radilištu na području Glinske poljane gdje im je načelnik Davor Laura prezentirao način izvršavanja poslova razminiranja i popratnu dokumentaciju te sustav kontrole kvalitete.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
355,60 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO