Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Održana Završna konferencija projekta „Program razminiranja na područjima pogođenim poplavama - Vukovarsko-srijemska županija”

29.10.2015

U četvrtak, 29. listopada 2015. godine u Nijemcima je održana svečana Završna konferencija projekta „Program razminiranja na područjima pogođenim poplavama - Vukovarsko-srijemska županija”, koji je financiran od strane Europske unije u okviru programa IPA komponenta I – Pomoć u tranziciji i jačanje institucija za 2011. godinu.

Kroz navedeni program izvoditeljima su na realizaciju ustupljena dva projekta razminiranja veličine 791.753 četvorna metra na područjima općina Nijemci (šuma Somovac) i Vrbanja (šuma Debrinja). Ukupna vrijednost poslova iznosi 767.059 eura, od čega su 652.000 eura bespovratna sredstva Europske unije.
Projekt je uspješno završen za šest mjeseci, što je dvostruko kraće no što je to bilo moguće prema roku za implementaciju koji je bio određen Ugovorom o bespovratnim sredstvima potpisanim sa Središnjom agencijom za financiranje i ugovaranje projekata EU.

Završna konferencija organizirana je u suradnji s načelnikom Općine Nijemci, a okupila je veliki broj predstavnika lokalne zajednice i institucija koji su aktivno bili uključeni u navedeni program. U sklopu konferencije, županu Vukovarsko-srijemske županije Boži Galiću te načelnicima općina Ivici Sepu i Ivici Klemu, svečano su uručene potvrde o razminiranosti prostora koji su realizirani kroz navedeni program.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
355,60 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO