Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Edukacije o minskoj opasnosti i zaostalom oružju u Okučanima i Kutini

06.11.2015

U srijedu, 4. studenog 2015. godine, sukaldno godišnjem planu HCR-a za 2015., a u sklopu akcije „Manje oružja – manje tragedija“ u Domu kulture u Okučanima održano je edukativno predavanje na temu opasnosti od mina i oružja zaostalog iz rata. Predavanje su organizirali i realizirali, općina Okučani, policijske uprave Brodsko-posavska, Policijska postaja Okučani te Hrvatski centar za razminiranje.
Uvodnu riječ i predavanje u cilju prevencije je održao načelnik Policijske postaje Okučani Zrinko Kapetanić. Mladen Crnković iz HCR-a prezentirao je protuminsko djelovanje, rad HCR-a, MIS portal, pravilno i rizično ponašanje te obilježavanje MSP-a. Poseban naglasak je stavljen na planirane i realizirane projekte razminiranja na području Brodsko-posavske županije i općine Okučani. Na edukaciji je sudjelovao velik broj učenika osnovne škole Okučani, prosvjetni djelatnici kao i ostali posjetitelji

4. studenoga 2015. godine, od 9 do 13 sati, na kutinskom Gradskom trgu, povodom obilježavanja Dana Grada održana je akcija MUP-a RH „Manje oružja, manje tragedija" na kojoj su sudjelovali i djelatnici HCR-a zajedno s organizatorima PU Sisačko-moslavačkom i PP Kutina.

Akciji se odazvao veliki broj kutinskih školaraca i vrtićanaca te građana Kutine, kojima su pokazana razna minsko-eksplozivna sredstva, karta minski sumnjivih područja u Sisačko-moslavačkoj županiji, fotografije na kojima su vidjeli koju opremu koriste pirotehničari, kao i oznake koje upozoravaju na minsku opasnost. Djeci su podijeljeni edukativni materijali, letci, slikovnice i filmovi, koji će ih podsjetiti na upozorenja o minskoj opasnosti.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
355,60 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO