Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Američka Vlada nastavlja donirati razminiranje u Hrvatskoj

27.10.2015

Zahvaljujući Američkoj gospodarskoj komori u Hrvatskoj (AmCham) nastavlja se razminiranje područja Karlovačke županije. Danas je u Prodanovićima kod Josipdola karlovačkom županu Ivanu Vučiću simbolično uručen ček na 830 tisuća kuna namijenjenih razminiranju.
Sredstva za razminiranje prikupljena su u prošlogodišnjem izdanju projekta „Večer za sigurne korake“ te uvećana sredstvima Vlade SAD-a. Dijelom donacije već je razminiran dio područja u blizini naselja Prodanovići, dok su ček uručile veleposlanica SAD-a u Hrvatskoj Julieta Valls Noyes i izvršna direktorica AmCham-a u Hrvatskoj Andrea Doko Jelušić.
Iznos je prikupljen zahvaljujući pomoći pojedinaca i tvrtki te dugogodišnjih sponzora projekta, PBZ Carda i Wolf Theissa Zagreb. Prikupljenim sredstvima dosad je već razminirano 72.132 m2 područja kod naselja Prodanovići, a to je tek dio istog područja koje će biti razminirano ovom donacijom.
– Razminiranje je još jedan primjer bliske suradnje između naših dviju zemalja. Kroz svakodnevnu suradnju s našim partnerima u Hrvatskoj radimo na jačanju naše zajedničke sigurnosti, unapređenju zajedničkog prosperiteta i pružamo podršku zajedničkim vrijednostima, a predanost razminiranju dotiče sve ove ključne ciljeve. SAD je vrlo ponosan na svoju podršku Hrvatskoj u cilju značajnog smanjenja opasnosti od mina, kazala je veleposlanica Valls Noyes.
Od 1999. godine američka vlada je donirala gotovo 30 milijuna USD za projekte razminiranja u Hrvatskoj, uz pomoć kojih je razminirano 16 četvornih kilometara zemljišta.

http://kaportal.rtl.hr/

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
355,60 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO