Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Belgija donirala 150.000 eura za razminiranje u općini Nuštar

23.01.2007

Veleposlanica Kraljevine Belgije NJ.E. Marie-Johane Roccas posjetila je danas Hrvatski centar za razminiranje u Sisku. Ovom prigodom potpisan je Sporazum o donaciji 150.000 eura kojim Kraljevina Belgija financira razminiranje poljoprivrednih površina u naselju Cerić u Općini Nuštar u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Površina koja će se razminirati veličine je 109.863 m2, a nalazi se na području buduće industrijske zone.Ukupna pomoć Kraljevine Belgije protuminskom djelovanju u Republici Hrvatskoj od 1999. godine do sada, bez spomenute donacije, iznosi 375.840 eura.

Veleposlanica Roccas je izjavila da s osobitom radošću i razumijevanjem Belgija pomaže Hrvatskoj, jer se još i danas u Belgiji pronalaze zaostale mine iz II svjetskog rata, te je izrazila želju za nastavkom uspješne suradnje i u budućnosti.
Ravnatelj Hrvatskog centra za razminiranje Oto Jungwirth je zahvalio veleposlanici na dolasku i izuzetno značajnoj donaciji Kraljevine Belgije, jer će to pomoći gospodarskom oporavku područja u Općini Nuštar.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
365,00 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO