Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Ličko – senjskoj županiji 46 milijuna kuna za razminiranje

19.11.2015

Dana 19. studenog 2015. godine Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, temeljem članka 17. stavka 2. točke 2. Pravilnika o dodjeli potpore za «Razminiranje poljoprivrednog zemljišta» iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske i Natječaja za podnošenje zahtjeva za potporu iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj (EPFRR) – donijela je Odluku o dodjeli sredstava Ličko - senjskoj županiji.

Nakon provedenog otvorenog postupka javne nabave koji je dovršen donošenjem odluka o odabiru tvrtke ISTRAŽIVAČ d.o.o. Nuštar za sva tri projekta te potpisa ugovora o razminiranju ukupne površine 6.819.070 četvornih metara, ukupne vrijednosti 46 milijuna kn, od strane Agencije provedena je administrativna obrada zahtjeva za potporu kojom je utvrđeno da je Ličko - senjska županija udovoljila uvjetima propisanim Pravilnikom i natječajem.

Navedenom Odlukom o dodjeli sredstava Ličko - senjskoj županiji se dodjeljuje potpora u iznosu od 46.051.547,00 kuna za podmjeru 5.2. «Potpora za ulaganja u obnovu poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala narušenog elementarnim nepogodama, nepovoljnim klimatskim prilikama i katastrofalnim događajima»/Operacija «Razminiranje poljoprivrednog zemljišta».

Odluka o dodjeli sredstava završni je administrativni korak koji prethodi uvođenju izvoditelja u poslove tj. početak poslova razminiranja.

Podsjetimo, ovo je četvrta odluka o dodjeli sredstava potpore za razminiranje poljoprivrednih površina koju je od šest prijavljenih županija za sada dobila Karlovačka, Sisačko – moslavačka, Brodsko - posavska županija i Ličko – senjska. Osječko - baranjska i Požeško - slavonska županija odluke Agencije na njihove zahtjeve za dodjelu sredstava očekuju u narednom razdoblju.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
365,00 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO