Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Promovirana knjiga Žarka Plevnika „Crveni Fićo“

20.11.2015

U sklopu tjedna obilježavanja“Dana Vukovara“ u München je, u prostorijama Hrvatske katoličke župe, predstavljena knjiga Žarka Plevnika „Crveni Fićo“. Uz autora su na promociji nazočili i o značaju knjige govorili generalni konzul u Münchenu Petar Uzorinac, dr.Neda Caktaš i Mate Čurić.

Kao svjedok najgorih ratnih stradavanja u Domovinskom ratu, Žarko Plevnik, novinar, publicist, diplomirani politolog, uposlenik TV Zagreb, domoljub i sudionik Domovinskog rata, u svojoj knjizi donosi neupitnu istinu o zlodjelima agresora na Hrvatsku. Plevnik nam sve donosi na objektivan, vrlo profesionalan, ali i emotivan način jer u knjizi osjećamo i uzdah, i suzu u oku i suosjećanje sa stradalnicima i ostale emocije. Najvažnije je, ipak, da će ova knjiga, kao trajna vrijednost, biti podsjetnik za našu djecu koju smo dužni upoznati s istinom o Domovinskom ratu.
Autor je knjigu već promovirao u Zagrebu, Osijeku i Vukovaru te privukao posebnu pažnju čitatelja, poglavito s motivom „Crveni Fićo“ koji je simbol napada na Osijek.

HCR izražava posebnu zahvalnost autoru obzirom da je prihod od knjige namijenio za razminiranje.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
365,00 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO