Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Tribine “Opasnosti od mina” u Bilju, Šodolovcima i Jagodnjaku

16.12.2015

Povjerenstvo za razminiranje Lions Districta 126 Hrvatska, Lions klub Beli Manastir te Hrvatski centar za razminiranje Podružnica Istok, organizirali su i održali predavanja “Opasnosti od mina” u Područnoj školi Šodolovci, OŠ Bilje i OŠ Jagodnjak.
Ovom akcijom Lions klub Beli Manastir pokazuje da je stalno uključen u preventivno djelovanje o opasnostima od mina te nastavlja dobru suradnju s HCR-om, Podružnicom Istok.
Akciju su podržali i učestvovali u njoj i Hrvatski Crveni križ GD Osijek (Daria Zubović) HCK Darda (Ivan Hodak), GD Beli Manastir (Julija Vurm) i Lions klub Beli Manastir (Davor Krušelj), MUP RH PU Osječko - baranjska odsjek protueksplozijske zaštite (Mario Kokić) te Hrvatski centar za razminiranje Podružnica Istok (Dubravko Krušarovski).
Na navedenim tribinama sudjelovalo je peko 120 učenika i njihovih učitelja.

Program tribina sastojao se od predavanja o opasnostima od mina djelatnika PU OB odsjeka protueksplozijske zaštite, predstavnika Crvenog križa i predstavnika HCR-a, predstojnika podružnice Istok, Dubravka Krušarovskog. Predočen je problem miniranosti u Republici Hrvatskoj, Osječko - baranjskoj županiji, općinama Šodolovci, Bilje i Jagodnjak te načini obilježavanja minski sumnjivog prostora, a prikazani su i edukativni crtani filmovi s porukama o opasnostima od mina.

Za školske knjižnice HCR je osigurao plakate, postere, edukacijske bilježnice te druge materijale za djecu s edukacijskim porukama o opasnostima od mina.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
355,60 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO