Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Čak 509 pirotehničara razminira jug Hrvatske

27.01.2016

Na području Zadarske, Šibensko – kninske i Splitsko – dalmatinske županije izvode se poslovi razminiranja na 11 projekata, dok se na dodatnih 4 projekta čeka početak realizacije.

Navedenih 15 projekata ukupne su veličine 5,7 četvornih kilometara, a ugovorena vrijednost im je nešto veća od 30 milijuna kuna.

Ovogodišnje razminiranje juga Hrvatske obilježeno je s do sada rekordnim brojem angažiranih pirotehničara u jednom danu. Tako je 22. siječnja 2016. godine na aktivnim projektima razminiranja bilo angažirano čak 509 pirotehničara.

Nakon završetka navedenih poslova, kapaciteti će se preseliti na kontinent, gdje ih čeka dovršetak realizacije razminiranja poljoprivrednog zemljišta na području Ličko – senjske, Sisačko – moslavačke i Karlovačke županije. Od ukupno ugovorenih 25,3 četvornih kilometara poljoprivrednih površina vrijednosti 172,5 milijuna kuna, na području pet kontinentalnih županija, realizirano je oko 60% poslova, a ostatak realizacije očekuje se poboljšanjem vremenskih uvjeta.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
365,00 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO