Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Sastanak sa županijskim koordinatorima za razminiranje

29.01.2016

U petak, 29. siječnja 2016. godine u prostorima Zadarske županije održan je sastanak sa županijskim koordinatorima za razminiranje i osobama koje su zadužene ili provode javnu nabavu usluga razminiranja u županijama. Na sastanku su nazočili Nataša Mateša Mateković, načelnica Odjela za plan i analizu te pomoćnici ravnatelja Neven Karas i Tomislav Ban. Predstavnici županija s minskim problemom upoznati su s realizacijom poslova razminiranja u 2015. godini te s prijedlozima za razminiranje u 2016. godini, po županijama.
Nazočni su također upoznati s detektiranom problematikom tijekom postupaka javne nabave usluga razminiranja poljoprivrednog zemljišta koje se financiraju sredstvima potpore Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj u I. fazi tzv. Operacije 5.2.2., a u svrhu otklanjanja istih u II. fazi. G. Ban prezentirao je tijek odvijanja poslova razminiranja i iskustva u provođenju kontrole poslova razminiranja poljoprivrednog zemljišta financiranih sredstvima potpore EPFRR-a.
Predstavnici županija zahvalili su se na iznesenim iskustvima te su pohvalili suradnju s HCR-om, a dogovoreno je da će sve eventualne nejasnoće i ubuduće rješavati zajednički.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
355,60 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO