Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Predavanje o minama

06.04.2016

U povodu 04.04. Povjerenstvo za razminiranje Lions Districta 126 Hrvatska, uz suradnju s Lions klubom Beli Manstir i Hrvatskim centrom za razminiranje Podružnicom Istok, organiziralo je i održalo predavanje “Opasnosti od mina” u OŠ Franjo Tuđman, u Belom Manastiru, kao nastavak dobre suradnje s HCR-om, te kao angažman u povodu akcija “Travanj mjesec zaštite od mina”.

Akciju su podržali i učestvovali u njoj Hrvatski crveni križ - gradsko društvo Beli Manastir - Julija Vurm, Lions klub Beli Manastir, MUP RH PU Osječko - baranjska odsjek protueksplozijske zaštite - Robert Hranić te Hrvatski centar za razminiranje podružnica Istok.

Na jučerašnjoj tribini nazočilo je šezdesetak učenika šestih razreda.

Program se sastojao u predavanju o opasnostima od mina djelatnika PU OB odsjeka protueksplozijske zaštite, predstavnika Crvenog križa te predstavnika HCR-a, predstojnika podružnice Istok, Dubravka Krušarovskog.

Pojašnjen je i značaj 4. travnja međunarodnog dana svjesnosti o opasnostima od mina i pomoći u protuminskom djelovanju, te he predočen problem miniranosti u Republici Hrvatskoj, Osječko - baranjskoj županiji, kao i načini obilježavanja MSP-a i razminiranja.

Isto tako, prikazani su kraći filmovi o opasnostima od mina, a za školsku djecu su osigurani edukacijski letci, slike te crteži s edukacijskim porukama o opasnostima od mina.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
355,60 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO