Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Travanj mjesec svjesnosti opasnosti od mina - edukacije u Bariloviću, Osijeku, Novskoj

11.04.2016

Podovom obilježavanja «Travnja – mjeseca zaštite od mina», a u skladu s godišnjim planom HCR-a, održane su edukacije za osnovnoškolce i to 07. travnja u OŠ Barilović te 11. travnja u Osnovnoj školi Novska.
U Bariloviću je učenicima predmetne nastave predavanje održao načelnik HCR-ovog Odjela za edukaciju i pomoć minskim žrtvama Dražen Šimunović, a u Novskoj viša savjetnica Odjela Marta Kovačić. Na edukaciji u Novskoj, u okviru akcije «Manje oružja, manje tragedija» sudjelovali i kolege nadležne policijske postaje.
Učenicima je skrenuta pozornost na rizično ponašanje te načine pravilnog postupanja u minski opasnim područjima te su im podijeljeni edukativni materijali i letci. Također, upoznati su s akcijom Hrvatskog centra za razminiranje „Travanj – mjesec zaštite od mina“, kao i obilježavanjem 4. travnja – Međunarodnog dana svjesnosti o opasnostima od mina i pomoći u protuminskom djelovanju

U subotu 9. travnja 2016.g. Društvo Crvenog križa Osječko-baranjske županije organiziralo je edukaciju za moderatore preventivnih aktivnosti, pod nazivom «Program zaštite od mina». Na edukaciji su sudjelovali mladi iz gradskih i općinskih društava Osječko-baranjske županije, njih 30, koji će aktivnosti provoditi na području svoga djelovanja, kako bi, pored unaprijed planiranih aktivnosti tijekom travnja, ali i tijekom cijele godine, doprinijeli smanjenju stradavanja od mina i eksplozivnih ostataka rata, prvenstveno među djecom i mladima. Edukacija je provedena u Osijeku u prostorima Društvo Crvenog križa Osječko-baranjske županije, a program se sastojao u predavanju o opasnostima od mina djelatnika PU OB odsjeka protueksplozijske zaštite, predstavnika crvenog križa i predstavnika HCR-a, predstojnika Podružnice Istok Dubravka Krušarovskog.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
365,00 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO