Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Obilježen 22.4. Dan planeta Zemlje

21.04.2016

Dana 21.4.2016.g., dan uoči Dana planeta Zemlje, Povjerenstvo za razminiranje Lions Districta 126 Hrvatska, uz suradnju sa Lions klubom Beli Manastir, Hrvatskim centrom za razminiranje Podružnicom Istok te Udrugom vinara vinogradara i voćara „Sveti Martin” iz Belog Manastira, organiziralo je i održalo predavanje o opasnostima od mina u gradskoj vijećnici u Belom Manastiru.

Program se sastojao u više kraćih predavanja o značenju 22.4. Dana planeta Zemlje (povijesti, prvom predstavljanju ideje o obilježavanju dana Zemlje, o dizajniranoj zastavi, o proglasu gradonačelnika San Francisca Joseph Alioto 1969.g. u kojim je odlučeno da se u gradu i na područja San Francisca proslavi kao Dan planeta Zemlje) te o opasnostima od mina predstojnika podružnice Istok, Dubravka Krušarovskog.

Isti je slušateljima objasnio i značaj 4. travnja međunarodnog dana svjesnosti o opasnostima od mina i pomoći u protuminskom djelovanju, te akciju „Travanj - mjesec zaštite od mina“.

Predočen je problem miniranosti u svijetu, Republici Hrvatskoj, Osječko - baranjskoj županiji, Protuminskom djelovanju u Republici Hrvatskoj te načinima razminiranja i obilježavanja minski sumnjivog područja.

Obilježavanju Dana Planeta Zemlje, osim prijatelja i članova Lions kluba Beli Manastir, odazvalo se tridesetak građana Belog Manastira.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
365,00 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO