Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Radni sastanak u povoda natječaja za potporu iz EPFRR-a

12.05.2016

U sjedištu Hrvatskog centra za razminiranje održan je radni sastanak županijskih koordinatora za razminiranje, predstavnika Ministarstva poljoprivrede, Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju i HCR-a u povodu objavljenog natječaja za podnošenje zahtjeva za potporu iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj (EPFRR) za dodjelu potpore za «Razminiranje poljoprivrednog zemljišta» iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.-2020.

U uvodnom dijelu pomoćnici ravnatelja HCR-a Neven Karas i Tomislav Ban osvrnuli su se na prošlogodišnju realizaciju poslova razminiranja poljoprivrednih površina financiranih sredstvima EPFRR-a. Podsjetimo, radilo se o ukupno deset projekata ukupne površine 25,3 četvorna kilometra, vrijednosti 172,5 milijuna kuna, na području Ličko – senjske, Sisačko – moslavačke, Osječko – baranjske, Brodsko – posavske i Karlovačke županije. Trenutna realizacija navedenih poslova iznosi 85,5 %.

Dražen Svečnjak iz Ministarstva poljoprivrede predstavnike županija, koje su, sukladno Pravilniku o dodjeli potpore za razminiranje poljoprivrednog zemljišta, prihvatljivi korisnici, upoznao je s procedurom prijave na natječaj objavljen za podnošenje zahtjeva za potporu iz EPFRR-a, dok ih je Ana Šimić iz APPRRR-a upoznala s procedurom postupaka javne nabave poslova razminiranja te uočenim pogreškama naručitelja u prošlogodišnjim postupcima pregleda i ocjena dostavljenih ponuda.

Hrvatski centar za razminiranje županijama je pripremio dokumentaciju iz svoje nadležnosti koja im je potrebna za prijavu na predmetni natječaj koji je otvoren do 03. lipnja 2016. godine

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
355,60 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO