Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Pozivi na nadmetanja vrijednosti 122,5 milijuna kuna

06.06.2016

Sisačko – moslavačka, Ličko – senjska i Šibensko – kninska županija objavile se pozive na nadmetanja radi ustupanja 18,7 četvorna kilometra poslova razminiranja poljoprivrednog zemljišta na svojim područjima.

Radi se o tzv. drugoj fazi Tipa operacije 5.2.2. kroz koju se iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj za razminiranje poljoprivrednog zemljišta osiguralo 210 milijuna kuna.

Sedam županija s minski zagađenim poljoprivrednim zemljištem zaključno s 03. lipnjem ove godine javile su se na natječaj Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju za dodjelu sredstva za razminiranje.
No, i prije odluke APPRRR-a o prihvatu njihovog zahtjeva do sada su Ličko – senjska, Sisačko – moslavačka, Šibensko – kninska županija objavile pozive na nadmetanja.

Tako je Sisačko – moslavačka županija objavila poziv na nadmetanje za šest grupa procijenjene vrijednosti 45,6 milijuna kuna (bez PDV-a) i to za razminiranje 6,8 četvornih kilometara poljoprivrednog zemljišta na području Sunje, Petrinje, Novske, Jasenovca i Gline. Javno otvaranje ponuda održat će se 12. srpnja 2016. godine.

Ličko – senjska županija objavila je poziv na nadmetanje radi razminiranja 11,3 četvorna kilometra poljoprivrednih površina na području Gospića i Plitvičkih jezera, procijenjene vrijednosti 71,3 milijuna kuna (bez PDV-a). Otvaranje ponuda održati će se 18. srpnja 2016. godine.

Za razminiranje svih poljoprivrednih minsko zagađenih površina Šibensko – kninske županije, objavljen je poziv na nadmetanje procijenjene vrijednosti 5,6 milijuna kuna, za 669.797 četvornih metara.

Uskoro će pozive na nadmetanja objaviti Požeško – slavonska, Zadarska i Splitsko – dalmatinska županija, dok će Osječko – baranjska županija poziv na nadmetanje objaviti nakon odluke o prihvatljivosti zahtjeva za dodjelu sredstava.

Podsjetimo, u tzv. prvoj fazi korištenja sredstava EPFRR-a ugovoreno je razminiranje 25 četvornih kilometara poljoprivrednog zemljišta vrijednosti 172 milijuna kuna, a do sada je dovršeno oko 91 % poslova.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
355,60 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO