Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Ministar Romić u obilasku projekta razminiranja u Komarevu

09.06.2016

U sklopu posjeta Sisačko-moslavačkoj županiji ministar poljoprivrede Davor Romić je u četvrtak, 9. lipnja 2016. godine, obišao i projekt razminiranja na području Komareva.
Radi se o projektu razminiranja poljoprivrednog zemljišta koji je financiran sredstvima EPFRR-a iz kojeg je sredstva potpore u vrijednosti 17,5 milijuna kuna dobila Sisačko – moslavačka županija.
Podsjetimo, u sklopu Tipa operacije 5.2.2. Programa ruralnog razvoja županije s minskim problemom ostvarile su sredstva potpore za razminiranje 25,3 četvorna kilometra poljoprivrednog zemljišta ukupne vrijednosti 172,5 milijuna kuna. Sisačko-moslavačka županija ostvarila je potporu u iznosu 91.168.944,16 kn za što je ugovoreno razminiranje 13,4 četvorna kilometra poljoprivrednih površina Sisačko – moslavačke županije odnosno gradova Siska, Petrinje, Gline te općina Sunja, Topusko, Gvozd i Dvor.

Ministra Romića sa suradnicima, u čijoj su pratnji bili župan Ivo Žinić i zamjenica župana Anita Sinjeri-Ibrišević, s aktualnim trenutkom ovog važnog projekta upoznali su pomoćnici ravnatelja Tomislav Ban i Neven Karas.
Važno je za istaknuti kako je Sisačko - moslavačka županija na natječaj za sredstva potpore iz EPFRR-a u tzv. drugoj fazi, a koji je trenutačno u tijeku, aplicirala za sredstva potpore kojim se planira razminirati dodatnih cca. 6,8 četvornih kilometara poljoprivrednog zemljišta.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
355,60 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO