Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Potpisan ugovor o razminiranju poljoprivrednih površina Šibensko - kninske županije vrijednosti 6,9 milijuna kuna

06.09.2016

Župan Goran Pauk, ravnatelj Hrvatskog centra za razminiranje Dražen Jakopec i Željko Valentić, predstavnik tvrtke DIZ EKO d.o.o. Zagreb kao nositelj zajednice ponuditelja: DIZ EKO d.o.o., EXPLORATOR d.o.o., OMNIA MEA d.o.o., ORKAN d.o.o. i TORNADO RAZMINIRANJE d.o.o., potpisali su Ugovor o razminiranju poljoprivrednih površina Šibensko-kninske županije.
Realizacijom ovog ugovora ukupne vrijednosti 6.915.654,03 kune, razminirati će se poljoprivredne površine na području gradova Vodica, Skradina i Drniša te općine Promina, ukupne tlocrtne površine 669.797 m².
Radovi se planiraju započeti po donošenju Odluke o dodjeli sredstava od strane Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju što je posljednji administrativni korak prije započinjanja razminiranja, a sukladno Natječaju za podnošenje zahtjeva za potporu iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj (EPFRR) za dodjelu potpore za „Razminiranje poljoprivrednog zemljišta“ iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.-2020.

Razminiranje poljoprivrednog zemljišta za sredstva EPFRR-a provodi se u dvije faze. Prva faza, koja je obuhvaćala razminiranje 25,3 četvorna kilometra minski sumnjivih poljoprivrednih površina na području pet županija, ukupne vrijednosti 172,5 milijuna kuna gotovo je dovršena (99,20%).

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
355,60 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO