Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Odluka o dodjeli sredstava Sisačko – moslavačkoj županiji

03.10.2016

03. listopada 2016. godine od strane Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, temeljem članka 17. stavka 2. točke 2. Pravilnika o dodjeli potpore za «Razminiranje poljoprivrednog zemljišta» iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske i Natječaja za podnošenje zahtjeva za potporu iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj (EPFRR) – donesena je Odluku o dodjeli sredstava.

Nakon provedenog postupka javne nabave koji je dovršen donošenjem odluka o odabiru te potpisanih ugovora o razminiranju poljoprivrednih površina na području Sisačko – moslavačke županije površine 6,8 četvornih kilometara, ukupne vrijednosti 56,2 milijuna kuna, od strane Agencije provedena je administrativna obrada zahtjeva za potporu kojom je utvrđeno da je Sisačko – moslavačka županija, kao korisnik, udovoljila uvjetima propisanim Pravilnikom i Natječajem.

Navedenom Odlukom o dodjeli sredstava Sisačko – moslavačkoj županiji se dodjeljuje potpora u iznosu od 56.269.457,90kuna za podmjeru 5.2. «Potpora za ulaganja u obnovu poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala narušenog elementarnim nepogodama, nepovoljnim klimatskim prilikama i katastrofalnim događajima»/Operacija «Razminiranje poljoprivrednog zemljišta».

Odluka o dodjeli sredstava završni je administrativni korak koji prethodi uvođenju izvoditelja u poslove tj. početak poslova razminiranja.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
355,60 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO