Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Edukacija o minskoj opasnosti u Novskoj, Brezovici i Divuši

20.10.2016

Djelatnici HCR-a obavili su edukaciju stanovništva o minskoj opasnosti na području Grada Novske (17.10) te lovaca članova Lovačkog društva "Fazan" u Brezovici (14.10) i Lovačkog društva "Jelen" u Divuši (19.10).

Edukacija o minskoj opsnosti na području Grada Novske je provedena u okviru manifestacije Dana Grada u suradnji s MUPRH kroz akciju "Manje oružja-manje tragedija". U Novskoj su edukaciji u najvećem broju nazočila djeca, koja su jedna od najugroženija skupina rizzičnog ponašanja u minski sumnjivom području.

Edukacija lovaca LD Fazan u Brezovici kraj Zagreba je provedena u suradnji s MUP-om, Hrvatskim lovačkim savezom i Udrugom Hrvatska pomaže. Edukacija lovaca LD Jelen u Divuši kraj Dvora je organizirana u suradnji također u suradni s PU Sisačko-moslavačke kroz projekt "Siguran lov ".

Na svim navedenim edukacijama nazočni su upoznati s protuminskim djelovanjem u Republici Hrvatskoj te upozoreni na minsku opasnost i pridržavanje pravila i mjera sigurnosti u zoni minski sumnjivog područja.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
365,00 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO