Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Zadarskoj županiji 7,3 milijuna kuna za razminiranje

08.11.2016

28. listopada 2016. godine od strane Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, temeljem članka 17. stavka 2. točke 2. Pravilnika o dodjeli potpore za «Razminiranje poljoprivrednog zemljišta» iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske i Natječaja za podnošenje zahtjeva za potporu iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj (EPFRR) – donesena je Odluku o dodjeli sredstava Zadarskoj županiji.

Nakon provedenog postupka javne nabave koji je dovršen donošenjem odluka o odabiru te potpisanog ugovora o razminiranju poljoprivrednih površina na području Zadarske županije površine 715.034 četvornih metara, od strane Agencije provedena je administrativna obrada zahtjeva za potporu kojom je utvrđeno da je Zadarska županija, kao korisnik, udovoljila uvjetima propisanim Pravilnikom i Natječajem.

Navedenom Odlukom o dodjeli sredstava Zadarskoj županiji se dodjeljuje potpora u iznosu od 7.335.585,15 kuna za podmjeru 5.2. «Potpora za ulaganja u obnovu poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala narušenog elementarnim nepogodama, nepovoljnim klimatskim prilikama i katastrofalnim događajima»/Operacija «Razminiranje poljoprivrednog zemljišta».

Odluka o dodjeli sredstava završni je administrativni korak koji prethodi uvođenju izvoditelja u poslove tj. početak poslova razminiranja.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
365,00 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO