Hrvatski centar za razminiranje

RSS

2 milijuna kuna donacije Hrvatske elektroprivrede d.d. Zagreb

10.11.2016

Hrvatska elektroprivreda d.d. Zagreb prihvatila je molbu Hrvatskog centra za razminiranje za donacijom u iznosu od 2 milijuna kuna u svrhu financiranja poslova razminiranja minski sumnjivog područja u Zadarskoj županije na području Vlake, u blizini naselja Stankovci.

Po primitku donacije pokrenut će se postupak javne nabave radi ustupanja poslova razminiranja, odnosno odabir izvoditelja poslova prema projektu «Područje Ljut i Vlake u naselju Bila Vlaka», veličine 174.995 četvornih metara.

Hrvatska elektroprivreda d.d. Zagreb od samog početka humanitarnog razminiranja, dakle od 1998. godine, značajno je investirala u poslove razminiranja minski sumnjivih površina tj. objekata kojima gospodari. Dosadašnjim investiranjem Hrvatska elektroprivreda riješila je razminiranje objekata HEP proizvodnje te cjelokupne svoje distribucijske i prijenosne mreže.

Ukupan iznos do sada investiranih, ali i doniranih sredstava u proteklih 15 godina iznosi 77,3 milijuna kuna, s čime je investitoru i zajednici na uporabu vraćeno 8 četvornih kilometara razminirane površine.

HEP d.d. Zagreb nije samo investirao u razminiranje površina kojima gospodare već je od 2011. godine donirao 12.200.000,00 milijuna kuna.

HEP d.d. jedini je primjer sudionika u sustavu protuminskog djelovanja koji je, nakon što je kao investitor razminirao svoju infrastrukturu, postao donator sredstava za razminiranje.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
351,00 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO