Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Šibensko – kninskoj županiji 7 milijuna kuna za razminiranje poljoprivrednih površina

10.11.2016

02. studenog 2016. godine od strane Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, temeljem članka 17. stavka 2. točke 2. Pravilnika o dodjeli potpore za «Razminiranje poljoprivrednog zemljišta» iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske i Natječaja za podnošenje zahtjeva za potporu iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj (EPFRR) – donesena je Odluku o dodjeli sredstava Šibensko - kninskoj županiji.

Nakon provedenog postupka javne nabave koji je dovršen donošenjem odluka o odabiru te potpisanog ugovora o razminiranju poljoprivrednih površina na području Šibensko - kninske županije površine 669.797 četvornih metara, od strane Agencije provedena je administrativna obrada zahtjeva za potporu kojom je utvrđeno da je Zadarska županija, kao korisnik, udovoljila uvjetima propisanim Pravilnikom i Natječajem.

Navedenom Odlukom o dodjeli sredstava Šibensko – kninskoj županiji se dodjeljuje potpora u iznosu od 6.934.029,03 kuna za podmjeru 5.2. «Potpora za ulaganja u obnovu poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala narušenog elementarnim nepogodama, nepovoljnim klimatskim prilikama i katastrofalnim događajima»/Operacija «Razminiranje poljoprivrednog zemljišta».

Odluka o dodjeli sredstava završni je administrativni korak koji prethodi uvođenju izvoditelja u poslove tj. početak poslova razminiranja.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
355,60 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO