Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Tribine u OŠ Milka Cepelića u Vuki i u OŠ Mate Lovraka u Vladislavcima

13.12.2016

Dana 13.12.2016.g. Povjerenstvo za razminiranje Lions Districta 126 Hrvatska, uz suradnju sa Lions klubom Beli Manastir, Hrvatskim centrom za razminiranje Podružnicom Istok, organiziralo je i održalo predavanje “Djeca u opasnosti od mina” u OŠ u Vuki i Vladislavcima.

Ovom akcijom, LC Beli Manastir s Povjerenstvom za razminiranje, nastavlja dobru suradnju s HCR-om te se opet uključilo u Informiranje i edukaciju učenika o minskoj opasnosti.

Akciju su podržali i učestvovali u njoj Hrvatski crveni križ - gradsko društvo Osijek - Goran Latković, LC Beli Manastir - Dubravko Krušarovski, MUP RH PU Osječko - baranjska odsjek protueksplozijske zaštite - Janoš Salai, te Hrvatski centar za razminiranje podružnica Istok.

Tribini je u Vuki nazočilo 55 učenika od I.- IV. razreda, a u Vladislavcima ukupno 65 učenika od I.- IV. razreda škole.

Program se sastojao u predavanju o opasnostima od mina djelatnika PU OB odsjeka protueksplozijske zaštite, predstavnika Crvenog križa i predstavnika HCR-a, predstojnika podružnice Istok, Dubravka Krušarovskog. Predočen je problem miniranosti u Republici Hrvatskoj, Osječko - baranjskoj županiji, te općinama Vuka i Vladislavci, kao i metode razminiranja te obilježavanje MSP-a.

Isto tako, prikazani su edukativni crtani filmovi s porukama o opasnostima od mina.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
355,60 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO