Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Projekt "De-mine HU-HR II" kao primjer uspješnih komunikacijskih aktivnosti

22.02.2017

Hrvatski centar za razminiranje kojeg je predstavljao Dejan Rendulić iz Odjela za međunarodne odnose i EU fondove, sudjelovao je na radionici "Interreg Communication network" koja se održala u Valenciji, Španjolska, od 15. -16. veljače 2017. Godine. Ondje je, s predstavnicom tehničkog tajništva prekogranične suradnje Hrvatska-Mađarska, gđom. Bedeniković, predstavljen projekt "De-mine HU-HR II", kao primjer uspješne provedbe komunikacijskih aktivnosti.
Navedena radionica, organizirana u sklopu Interact - programa međuregionalne suradnje okupila je, osim predstavnika organizatora, predstavnike Europske komisije, prekograničnih i transnacionalnih projekata te drugih partnera koji sudjeluju u realizaciji različitih projekata financiranih unutar Interreg programa. Jedan od takvih projekata je i De-mine HU-HR II, kojeg uz partnere s mađarske strane, Policijsku upravu Županije Baranya te Nacionalni park Drava - Dunav, provodi HCR kao glavni partner projekta.
Uz vrlo pozitivne komentare na izlaganje, predstavnik Europske komisije, g. Comuniello, najavio je da će projekt u ovom kontekstu biti promoviran na razini Europske unije kao uspješan primjer i tzv. "Star project" što predstavlja značajno priznanje za HCR i partnere "De-mine HU-HR II" projekta.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
365,00 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO