Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Prezentacija minskog problema polaznicima Diplomatske Akademije MVPEI

19.02.2007

U četvrtak, 15. veljače na inicijativu Diplomatske Akademije Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, za petnćstak polaznika drugog ciklusa Specijalističkog studija Gospodarske diplomacije, zamjenik ravnatelja HCR-a Mirko Ivanušić održao je prezentaciju minskog problema i njegovog ukupnog rješavanja hrvatskim modelom, rada HCR-a, ukupnog razvoja sustava, te potpore i suradnje s drugih relevantnih institucijama i resorima.
Posebna pažnja u prezentiranju dana je ukupnoj međunarodnoj suradnji, donatorskim aktivnostima, znanstvenim i edukacijskim projektima, razvoju baze podataka i minsko informacijskog sustava, uspostavi SCAN-centra, uporabi digitalnog ORTO-FOTA u praktičnoj primjeni na više područja temeljnih djelatnosti, djelatnostima HCR- CTRO-a, ulozi provjere značajki, testiranju opreme, razvoju normi i standarda, suradnji u većem broju znanstvenih projekata.


Polaznici Akademoje, a posebice nekolicina iz stranih zemalja - Iraka, Afganistana, Japana, iskazali su veliki interes za prezentiranu temu, a uz diskusiju postavili su i niz pitanja. Namjera je polaznicima ovog Specijalističkog studija gospodarske diplomacije proširiti saznanja o mogućoj promociji aktivnosti HCR-a i hrvatskog modela izvan granica Republike Hrvatske.
Od strane čelnih ljudi Diplomatske Akademije iskazan je interes da se prema protokolu već održanih terenskih posjeta i prezentacija u Sisku ponovo početkom svibnja održi sličan posjet radilištu razminiranja, te održi predavanje u HCR-u za grupu od tridesetak polaznika nove grupe. HCR ovim putem zahvaljuje Diplomatskoj Akademiji za iskazan interes i potencijalnu mogućnost u promociji izvan granica RH.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
355,60 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO