Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Predavanje “Opasnosti od mina” u Belom Manastiru

07.04.2017

5. travnja 2017. godine Povjerenstvo za razminiranje Lions Districta 126 Hrvatska, uz suradnju s Lions klubom Beli Manstir i Hrvatskim centrom za razminiranje Podružnicom Istok, organiziralo je i održalo predavanje “Opasnosti od mina” u O.Š. "Franjo Tuđman", u Belom Manastiru.
Ovom akcijom Lions klub Beli Manastir i dalje nastavlja dobru suradnju s HCR-om, uključivši se u akciju “Travanj mjesec zaštite od mina”.

Akciju su također podržali i učestvovali u njoj Julija Vurm ispred Hrvatskog Crvenog križa, GD Beli Manastir, Dražen Čelik kao predstavnik Lions kluba Beli Manastir, MUP RH PU Osječko - baranjska odsjek protueksplozijske zaštite te predstojnik podružnice Isok Hrvatskog centra za razminiranje podružnica Istok.

Tribini je prisustvovalo oko 4o učenika petih razreda škole.

Program predavanja se sastojao od predavanju o opasnostima od mina djelatnika PU Osječko - baranjske županije, Odsjeka protueksplozijske zaštite, predstavnika Crvenog križa i predstavnika HCR-a, predstojnika podružnice Istok, Dubravka Krušarovskog.

Učenicima je pojašnjen i obilježavanje 4. travnja, Međunarodnog dana svjesnosti o opasnostima od mina i pomoći u protuminskom djelovanju, predočen im je problem miniranosti u Republici Hrvatskoj, Osječko - baranjskoj županiji te načini obilježavanja MSP-a i razminiranja.

Isto tako, prikazani su kraći filmovi o opasnostima od mina, a za školsku djecu su ostavljeni edukacijski letci, slike, crteži s edukacijskim porukama o opasnostima od mina.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
355,60 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO