Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Održana Donatorska večer „Zagreb za život bez mina“

21.04.2017

U srijedu, 19. travnja 2017. godine, u večernjim satima, u Kristalnoj dvorani hotela Westin u Zagrebu, održana je Donatorska večer „Zagreb za život bez mina“ pod pokroviteljstvom gradonačelnika grada Zagreba g. Milana Bandića. Suorganizatori Donatorske večere bili su Hrvatski centar za razminiranje i Udruga za podršku i poticanje zajedništva Hrvatska pomaže.

Sredstva prikupljena na večeri namijenjena su za razminiranje dijela područja naselja Smiljan u Gospiću, Ličko-senjska županija. To područje zagađeno je neeksplodiranim ubojnim sredstvima koja ugrožavaju život žitelja Smiljana i brojnih turista koji dolaze u Memorijalni centar "Nikola Tesla".

Na večeri je nazočilo oko 460 gostiju koji su uplatili donacije u navedenu svrhu.

Uz prigodan program članova kazališta „Komedija“ iz Zagreba uzvanicima je poslužena večera. Nazočnima su se obratili Milan Bandić, gardonačelnik grada Zagreba, Đurđa Adlešič, predsjednica Udruge Hrvatska pomaže, Ante Brkljačić, v.d. ravnatelja Hrvatskog centra za razminiranje, Milan Kolić, župan Ličko-senjske županije i Matra Grgurić, zamjenica gradonačelnika grada Gospića.

I ovom prilikom mnogi gospodarstvenici iz Zagreba i šire pokazali su društvenu odgovornost spram rješavanja minskog problema u Republici Hrvatskoj i svojim doprinosom pomogli njegovo rješavanje u dijelu naselja Smiljan. Svi sudionici protuminskog djelovanja u Hrvatskoj zahvalni su takvim inicijativama i djelatnostima usmjerenim na osiguranje mirnog i sigurnog života u našoj Domovini.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
365,00 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO