Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Bilateralni sastanci u okviru 14. Simpozija

28.04.2017

U Biogradu na moru u okviru 14. Međunarodnog simpozija „Protuminskog djelovanje 2017.“ održano je i nekoliko bilateralnih sastanaka.
Vršitelj dužnosti ravnatelja HCR-a Ante Brkljačić sa suradnicima je održao sastanak s predstavnicima talijanske Udruge za humanitarno razminiranje HDIG u cilju uspostavljanja moguće suradnje. Predsjednik Udruge Riccardo Galletti istaknu je kako im je prvenstvena namjera uspostaviti suradnju s dionicima sustava protuminskog djelovanja u Republici Hrvatskoj s kojima bi mogli provoditi projekte, bilo u svojstvu upravljanja proceduralnim zadacima (onih koji se tiču SOP-a općenito), bilo sudjelovanjem s ljudskim resursima i opremom koji se mogu po potrebi implementirati na funkcionalan i koordinirani način. V.d. ravnatelja Brkljačić, zahvalio je na inicijativi i zanimanju za hrvatski protuminski sustav te otvorio mogućnosti za daljnju suradnju te pomoć Udruzi oko registracije kao preduvjetu djelovanja U Republici Hrvatskoj
Održan je i sastanak s predstavnicima Ukrajine na kojem je, između ostalog, usuglašeno kako će HCR kolegama iz Ukrajine pružiti pomoć pri uspostavi sustava kroz razmjenu normativnih akata te utvrđenih procedura, kao i ostalih, kroz dugogodišnju praksu stečenih znanja i iskustava.
Također, radni je sastanak održan i s predstavnicima Iračke konzultantske kompanije s područja protuminskog djelovanja na kojem je, između ostalog dogovorena obuka stručnjaka u protuminskog djelovanja od strane HCR CTRO-a kao i prenošenje iskustava glede edukacije o minskoj opasnosti, čemu će prethoditi potpisivanje sporazuma o suradnji.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
355,60 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO