Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Edukacija o minskoj opasnosti u Čepinu

23.05.2017

Dana 22.5.2017. održano je predavanje o minama, naziva “Djeca u opasnosti od mina”, u prostorima OŠ Miroslava Krleže, u Čepinu, Osječko - baranjskoj županiji. Predavanju je prisustvovalo oko 90 čenika V. I VI. razreda škole.
Predavanje je organizirala „Udruga civilnih žrtava Domovinskog rata Republike Hrvatske, Osječko - baranjske županije”. Prisutne je pozdravila ispred udruge, predsjednica Ružica Bisaha. Prisutni iz Udruge su bili još: prvi dopredsjednik Franjo Kučinac te velečasni u miru, Josip Majdandžić, kao potporni član.
U ime Hrvatskog crvenog križa GD Osijek, prisutan je bio Goran Latković. U ime MUP-a RH, PU Osječko - baranjske, bio je Mario Kokić, iz odjela protueksplozijske zaštite, a iz škole ravnateljica Branka Mack - Savanović, pedagoginja Gordana Vlahović te više učiteljica.
Program se sastojao u predavanju o opasnostima od mina djelatnika PU OB odjela protueksplozijske zaštite, predstavnika crvenog križa i predstavnika HCR-a, predstojnika podružnice Istok, Dubravka Krušarovskog.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
351,00 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO