Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Revizija općih izvida u Vrbanji i Vukovaru

16.02.2007

Temeljem Godišnjeg plana rada Hrvatskog centra za razminiranje, Podružnica Osijek provodi reviziju općih izvida minski sumnjivog područja na području općina i gradova u svojoj nadležnosti, u Osječko-baranjskoj i Vukovarsko –srijemskoj županiji. Ovih dana održani su uvodni radni sastanci u Općini Vrbanja i Gradu Vukovaru.
Prisutni su upoznati s ciljevima revizije općih izvida, čime se želi ažurirati imajuće stanje, obnoviti postavljene oznake minske opasnosti u cilju preventivnog djelovanja i sprječavanja minskih incidenata, prikupiti eventualno i nove podatke vezane uz minski sumnjivi prostor, a radi lakšeg i kvalitetnijeg određivanja narednih površina za projekte razminiranja i kvalitetniji izračun potrebnih resursa za cjelovito rješavanje minski sumnjivog prostora na području općine Vrbanja i grada Vukovara, te s prostora Vukovarko-srijemske županije.
Po završetku terenskih i radova u uredu, svim predstavnicima općina i gradova, županijama, policijskim upravama, vatrogasnim zajednicama, i drugima zainteresiranima, biti će dostavljene ažurirane karte s prikazom minski sumnjivog prostora, te postavljenim oznakama minske opasnosti.


Sastanku u Vrbanji su prisustvovali predstavnici općine, MUP-a, Lovačkog društva, Dobrovoljnog vatrogasnog društva i Poljoprivredne zadruge iz Strošinaca, predstavnici Hrvatskih šuma, Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata iz Vrbanje, stručni referent za razminiranje Vukovarsko-srijemske županije i predstavnici HCR-a podružnice Osijek. Na sastanku u Vukovaru također su se na jednom mjestu okupili svi koji su na bilo koji način povezani s razminiranje. Osim predstavnika grada i MUP-a, nazočni su bili predstavnici Lovačkog društva iz Vukovara, predstavnici Hrvatskih šuma i Hrvaskih voda, ali i pojedinci koji informacijama kojima raspolažu mogu pomoći u što preciznijem određivanju točnih granica minski sumnjivih površina.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
355,60 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO