Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Održana je konstituirajuća sjednica Upravnog vijeća HCR-a

20.07.2017

U četvrtak, 20. srpnja 2017. godine u sjedištu Hrvatskog centra za razminiranje održana je konstituirajuća sjednica novog Upravnog vijeća HCR-a. Sjednicu je sazvala i njome predsjedala predsjednica Đurđa Adlešič.

Odluku o imenovanju Upravnog vijeća HCR-a donijela je Vlada Republike Hrvatske, 6. srpnja 2017. godine, kojom su, uz Đruđu Adlešič, kao predsjednicu, za članove UV HCR-a, kao predstavnici nadležnih ministarstava, Hrvatskog Crvenog križa, radnika i uglednih građana, imenovani dr. sc. Damir Trut, mr. sc. Jasna Ognjanovac, Frane Tomičić, Krešimir Ivančić, Robert Markt, Domagoj Plemenčić, Mate Granić i Marinko Krešić.

Na sjednici je sudjelovao i v.d. ravnatelja HCR-a Ante Brkljačić sa suradnicima.

Upravnom vijeću prezentiran je ustroj te javne ovlasti Centra, a raspravljalo se i o Izvješću o provedbi Plana humanitarnog razminiranja i utrošenim financijskim sredstvima za 2015. godinu, Izvješću o provedbi Plana protumnskog djelovanja i utrošenim financijskim sredstvima za 2016. godinu, Prijedlogu Plana protuminskog djelovanja za 2017. godinu te ostalim aktualnim temama sustava.

Upravno vijeće također je donijelo odluku o osnivanju tročlanog Povjerenstva koje će utvrditi uvjete koje mora ispunjavati kandidat, vrijeme na koje se imenuje, te ostale uvjete javnog natječaja za imenovanje ravnatelja Hrvatskog centra za razminiranje.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
365,00 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO