Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Mia Begović u dokumentarcu SPES-Za Hrvatsku bez mina!

23.02.2007

Kraljica hrvatskoga glumišta Mia Begović podržala je dobrotvornu akciju «Ako želite Hrvatsku bez mina, koristite SPES!» kojoj je cilj potaknuti cjelokupnu hrvatsku javnost da svatko na svoj način pomogne da našu domovinu što prije očistimo od mina, a koju je pokrenuo Spes – centar za poduke i prevodilaštvo iz Zagreba. U sklopu ove akcije, u produkciji Spesa i Hrvatskoga centra za razminiranje snima se i dokumentarni film «SPES-Za Hrvatsku bez mina!» u kojemu je popularna Mia preuzela ulogu naratorice. Ovaj dokumentarac kojim se želi dodatno ukazati na probleme s minama u Republici Hrvatskoj imat će svoju prvu projekciju u subotu 28. travnja 2007. godine u 11 sati Europskom domu u Jurišićevoj ulici u Zagrebu.

Spes kao glavni organizator akcije «Ako želite Hrvatsku bez mina, koristite SPES!», koja je službeno počela 1. siječnja 2007. i traje do 31. prosinca 2007. godine, uplatit će 2 posto od svojih prihoda u 2007. godini za razminiranje Hrvatske te će tiskati i podijeliti najmanje 500.000 letaka kojima se promovira ova akcija. Također, ovih dana će se otvoriti žiro i devizni račun na koje će svi zainteresirani građani moći uplatiti svoj prilog za razminiranje Hrvatske.
Akcija «Ako želite Hrvatsku bez mina, koristite SPES!»ima i donatorski telefon 060 61 61 21 (cijena poziva po minuti 5,59 kn + PDV) koji je otvoren za skupljanje sredstava za razminiranje, a ustupila ga je privatna telekomunikacijska tvrtka IT Jedan d.o.o., pri čemu se, kao prijatelj akcije, uz tehničku realizaciju telefona odrekla i svih svojih prihoda od poziva na ovaj telefon.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
355,60 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO