Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Sigurnost i zaštita od minske opasnosti u Programu prometne kulture za najmlađe

04.10.2017

Hrvatski centar za razminiranje je u sklopu akcija Programa prometne kulture za najmlađe kojeg provodi Jumicar održao edukacije o minskoj opasnosti u Zagrebu 29. rujna ispred Ministarstva znanosti i obrazovanja te u Petrinji 3. listopada ispred Prve Osnovne škole.

U programu koji provodi Jumicar u zajedničkoj suradnji MUP-a, Hrvatske policije, Ministarstva znanosti i obrazovanja, Hrvatskog Crvenog križa, Hrvatske vatrogasne zajednice, Agencije za odgoj i obrazovanje, Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa i HCR-a, krije se vrhunski edukacijski koncept preventivnog odgoja djece u cestovnom prometu čiji je osnovni cilj razvijanje dječje svijesti o sigurnosti u prometu.

Kroz zabavu, djeci - pješacima od 7 do 12 godina nastoji se ukazati na sve opasnosti i poteškoće u cestovnom prometu, ali i šire. Ideja Jumicar programa je educirati djecu o sigurnosti u prometu na vrlo jednostavan, originalan i zabavan način. Ovaj koncept obuke djece u cestovnom prometu nastao je u Finskoj 1989. godine. O kvaliteti i vrijednosti programa govori i činjenica da je podržan u svim većim europskim zemljama. (više na:http://jumicar.net/)

Svjesni činjenice da su još uvijek pojedini dijelovi Republike Hrvatske minski ugroženi, dužnost i obveza HCR-a je najmlađe uzraste (7-12. godina) informirati i educirati o minskoj opasnosti što je ovom prigodom i učinjeno. Svim nazočnima, u Zagrebu i Petrinji, su podjeljeni edukativni materijali i letci o rizičnom i pravilnom ponašanju u blizini minski sumnjivih područja i pronalsku nepoznatih naprava.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
365,00 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO