Hrvatski centar za razminiranje

RSS

NK Dinamo se uključio u akciju "Kvadrat mira"

05.03.2007

Nogometni klub Dinamo darovat će 10 kuna od svake prodane ulaznice za utakmicu Dinamo-Hajduk, koja će se održati u Maksimiru u srijedu, 14. ožujka., čime će se uključiti u akciju „Kvadrat mira“. Ulaznice će se, osim na uobičajenim mjestima, prodavati i na Cvjetnom trgu u Zagrebu, u nedjelju 11. ožujka gdje se očekuju Dinamovi nogometaši te druga brojna poznata imena. Predsjednik Dinama Mirko Barišić istaknuo je da zemlja u kojoj se, zbog mina, nije sigurno kretati, nije i potpuno slobodna zemlja, pa treba senzibilizirati javnost kako bi se nesretno nasljeđe rata što prije eliminiralo. Svoj prinos tome daje i NK Dinamo, rekao je Barišić pozvavši navijače da se pridruže akciji.
Od 1998. do danas u razminiranje je uloženo 280 milijuna eura i razminirano 240 četvornih kilometara, podsjetio je ravnatelj Hrvatskog centra za razminiranje Oto Jungwirth.


Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić naglasio je da će Hrvatska imati potpunu slobodu kad i zadnja mina bude prestala ugrožavati ljudske živote, što će omogućiti ravnomjerni razvoj zemlje na putu u Europsku uniju. Najavio je da će Grad Zagreb tijekom ovog tjedna, od ukupno planiranih osam, uplatiti dva milijuna kuna. Trener Dinama Branko Ivanković i kapetan momčadi Zoran Mamić najavili su da će se u akciju uključiti i igrači kupnjom određenog broja ulaznica.
Prigodnim riječima nazočnima su se obratili predstavnici tvrtki partnera akcije: predsjednik Uprave EPH Nino Pavić, glavni ravnatelj HRT-a Mirko Galić, voditeljica Odjela korporativnih komunikacija T-HT-a Alemka Lisinski i predsjednik Uprave Digitel komunikacija Aljoša Roksandić.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
355,60 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO