Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Ravnatelj s predstavnicima HUP-a

08.11.2017

Danas je u sjedištu HCR-a, na inicijativu HUP-Udruga poslodavaca u humanitarnom razminiranju održan sastanak s ravnateljem Zdravkom Modrušanom.
Prvi sastanak dvaju aktera protuminskog sustava bazirao se na upoznavanju o aktualnoj problematici. U bitnom, predstavnici HUP-a, Boris Sigur, Krešimir Matoš, Vladimir Franjić i Zdenko Sokač izvijestili su ravnatelja o njihovoj zabrinutosti oko zaposlenosti kapaciteta u zadnjem kvartalu ove godine, problematici s kojom se susreću u svezi s primjenom Zakona o protuminskom djelovanju te, prema njihovom uvjerenju predugačkim rokovima pregleda ponuda, odnosno nezadovoljstvu oko odgađanja uvođenja u poslove zbog nedostatka ovlaštenih službenika za kontrolu kvalitete.
Ravnatelj HCR-a zahvalio je partnerima na dolasku, uvodno je izrazio uvjerenost u dobru suradnju te je, u bitnom istaknuo kako osigurana sredstva dovode do planskog angažiranja kapaciteta, što dovodi do sigurnosti izvođenja poslova razminiranja, a što je njegova primarna zadaća. Naglasio je okolnost da ove godine nema stradalih te kako će svojim angažmanom doprinijeti sigurnosti pirotehničara. Modrušan je također naglasio da u svim dionicima sustava, pa tako i u HUP-u vidi partnera s kojim će rješavati detektiranu postojeću problematiku u sustavu, između ostalog i nedostatke odredaba Zakona o protuminskom djelovanju uočene kroz primjenu u praksi.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
355,60 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO