Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Akcija " Poštujte naše znakove "

27.11.2017

U skladu s Nacionalnim programom sigurnosti cestovnog prometa, Ministarstvo unutarnjih poslova je u Osnovnoj školi "Sunja" zajedno s partnerima među kojima je i HCR, 27.studenoga 2017. godine prezentiralo akciju "Poštujte naše znakove".
HCR je imao edukativni postav "Budite svjesni opasnosti od mina". MUP je predstavio akcije "Manje oružja, manje tragedije", "Mali forenzičar", "Policajac prijatelj -pomagač". Gradsko društvo Crvenog križa Sisak predstavilo je "Mala škola prve pomoći", DVD Sunja "Protupožarnu zaštitu", Hrvatska gorska služba spašavanja prezentirala je "Prezentacija rada i opreme HGSS-a Stanica Novska", a Auto klub Sisak održao je prezentaciju opreme "Pijane naočale" i način rada Auto kluba.
Središnji dio ove manifestacije je bila edukativno scenska izvedba "Znakovi za najmlađe" u izvedbi Kazališta "Smješko" iz Zagreba.
Učenici razredne nastave i njihovi učitelji su od strane HCR-ovih djelatnika upozoreni na pravilno i rizično ponašanje u blizini MSP-a te su im podijeljeni edukativni materijali s ciljem povećanja svjesnosti o opasnostima mina i neeksplodiranih ubojnih sredstava.

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
365,00 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO