Hrvatski centar za razminiranje

RSS

Branitelji za branitelje 100% HRVI

01.12.2017

U Varaždinskim Toplicama, u Hotelu Minerva, od 27. – 30. studenog 2017. godine, u organizaciji Udruge za podršku i poticanje zajedništva Hrvatska pomaže, održana je 1. radionica edukacije o minskoj opasnosti u RH za potrebe Udruge 100% - tnih hrvatskih ratnih vojnih invalida I. skupine i Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata RH za potrebe provedbe projekta "Psihološko i socijalno osnaživanje" te podizanje kvalitete življenja hrvatskih branitelja, hrvatskih branitelja s invaliditetom, HRVI, stradalnika i članova obitelji smrtno stradalog, zatočenog ili nestalog hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata - "Branitelji za branitelje 100% HRVI".

Prilikom otvaranja Edukacije nazočne je pozdravila predsjednica Udruge Hrvatska pomaže
gđa. Đurđa Adlešič te gosp. Željko Dvekar izaslanik ministra hrvatskih branitelja.
U 12,00 sati održana je Komemoracija uz polaganje svijeća na Memorijalnom spomeniku braniteljima iz Domovinskog rata u krugu Specijalne bolnice za rehabilitaciju Varaždinske Toplice.

Tijekom održavanja 1. radionice u okviru Programa Edukacije polaznici su upoznati s načinom specifičnosti individualnog poučavanja uz primjer uravnotežene povratne informacije te komunikacijom u procesu poučavanja – verbalna, neverbalna i pisana komunikacija uz program upoznavanja s opasnošću od mina kao i protuminskog djelovanja u RH.

Cilj i svrha održavanja 1. radionice - Edukacije o minskoj opasnosti u RH bilo je da pripadnici Udruge 100% - tnih invalida Domovinskog rata I. skupine i Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata RH budu osposobljeni za edukaciju o minskoj opasnosti, kao bi u budućnosti organizirali i provodili edukacije o minskoj opasnosti diljem Republike Hrvatske.

Izvor: priopćenje Udruge "Hrvatska pomaže"

NOVOSTI

16. Međunarodno simpozij Protuminsko djelovanje 2019.

MINSKA SITUACIJA

Minski sumnjiva područja u RH:
365,00 km2

Ured za razminiranje Vlade RH
CTRO